از بین بردن موهای زائد
فهرست محتوای این مطلب
مقدمهای در مورد موهای زائد
هیرسوتیسم به معنی وجود موهای زائد، خشن، ضخیم و تیرهتر از حد معمول در نقاط وابسته به آندروژن است. این بیماری یکی از مشکلات شایع در زنان است که به طور متوسط در ۵ درصد زنان دیده میشود و اغلب به دلیل ظاهر نازیبایی که دارد، بیمار را دچار ناراحتی جسمی و روحی میکند.
اگر پرمویی در زنان به صورت ناگهانی و شدید بروز کند، به خصوص اگر با علائم دیگری مثل کلفت شدن صدا، عضلانی شدن بدن یا تغییر اندامها به شکل مردانه همراه باشد، باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد.

مهمترین علت هیرسوتیسم بیماریهایی هستند که موجب افزایش هورمون مردانه یا تستوسترون در بدن میشوند. این حالت به دلیل بیماریهایی مثل تنبلی تخمدان، کمکاری تیروئید، چاقی، کوشینگ، تودههای غده فوق کلیه و تخمدان، بالا بودن هورمون شیر (هورمون پرولاکتین)، بالا رفتن هورمون انسولین یا هورمون رشد و مصرف برخی داروها مثل دانازول، کورتون یا پروژسترونهای خاص به وجود میآید. از علتهای دیگر این مشکل، بیماری ارثی است که با آزمایشات معمولی قابل اثبات نیست و مثل انواع دیگر هیرسوتیسم درمان میشود.
بر خلاف تصور عمومی، موهای تیره و خشن و فراوان در نواحی دیگری مثل ساق پا، ساعد و تنه معمولاً مربوط به نژاد و ارث است و به ندرت برخی بیماریها مثل پرکاری تیروئید میتواند علت آن باشد. همین طور مصرف برخی داروها مثل فنیتوئین، کورتونها، اینترفرونها و… میتوانند موجب این نوع از پرمویی شوند.
بنابراین قبل از هر اقدام درمانی باید به کمک معاینه و آزمایش تجویز شده توسط پزشک علت آن را یافت و درمان نمود چون تا علت زمینهای درمان نشود استفاده از روشهای دیگر مثل لیزر موثر نبوده و کوتاه اثر میباشد.
درمان موهای زائد
موهای زاید به چهار روش زیر درمان میشوند:
۱- کرمهای موضعی
یکسری کرمهای موضعی گران قیمت با تبلیغات زیاد عرضه میشوند اما این کرمها وقتی به صورت موضعی استفاده میشوند تنها اثر موقت چند ماهه دارند و برگشتپذیرند.
۲- الکترولیز برای موهای زائد
در الکترولیز با کمک جریان برق و سوزن ظریفی، فولیکول مو سوزانده میشود. این روش باید چند بار انجام شود و بسیار وقتگیر و دردناک است و ممکن است به پوست صدمه وارد کند.
۳- لیزر درمانی
لیزر گرمای زیاد تولید میکند و گرما رنگدانه مو را تخریب میکند و مو را از بین میبرد اما ممکن است یک سری از موها از بین نروند که این روش نیاز به تکرار دارد.
به بیمارانی که لیزر درمانی شدهاند، توصیه میشود بعد از اتمام دوره لیزر که عموماً شش جلسه (هر ماه یک بار) است، سالی یک یا دو بار تحت لیزر درمانی قرار گیرند. یک یا دو جلسه لیزر درمانی در طول یک سال سبب میشود تا موها مثل گذشته رشد نداشته باشند یا موهای جدید کمتر رشد کنند.
۴- سایر روشها
از روشهای دیگر معمول مثل موم، کرمهای موبر، تیغ و… هم میتوان استفاده کرد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.
برای مشاهده مراقبتهای قبل و بعد از لیزر موهای زاید اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده برخی از نمونه کارهای لیزر موهای زائد اینجا کلیک کنید.