دکتر سعید پارسیان‌فر – نظام پزشکی 109316

شوره سر و درمان آن

شوره سر یکی از مشکلات پوستی ناحیه سر است که بسیاری از افراد ممکن است در سنین مختلف با آن مواجه شوند. شوره سر را نمی‌توان به عنوان یک بیماری خطرناک معرفی کرد زیرا عوارض جدی ایجاد نمی‌کند، اما ممکن است باعث ایجاد ظاهری غیر طبیعی در افراد شود. زمانی که در میان مو‌های فرد نقاط سفیدی دیده شود، منجر به کاهش اعتماد به نفس خواهد شد.

شوره سر چیست؟

شوره سر یا در اصطلاح (Dandruff) پوسته‌های سفیدی هستند که از سر جدا می‌شوند. در واقع شوره‌ها، سلول‌های مرده‌ا‌ی هستند که در میان موهای انسان قرار می‌گیرند. با توجه به آمارهای منتشر شده، گفته می‌شود که درصد ابتلا به این عارضه در میان افراد جوان و کهنسال کمی بیشتر است.

شوره سر معمولا یک بیماری غیر خطرناک محسوب می‌شود و اغلب افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، تنها در ناحیه سر احساس خارش دارند.

شوره مو به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود، به همین دلیل نیاز است که با مراجعه به پزشک ابتدا علت آن تشخیص داده شود و سپس درمان مناسب آغاز شود.

انواع شوره سر

شوره سر در افراد مختلف به دو شکل نمایان می‌شود:

شوره خشک

شوره خشک معمولا در افرادی دیده می‌شود که دارای پوستی بسیار خشک هستند. البته گاهی نیز ممکن است در شرایط مختلف، پوست سر تحت تاثیر مواد شوینده نامناسب و یا آب و هوای خاص، خشک شود و در صورت طولانی شدن مدت خشکی پوست سر، شوره نیز ایجاد شود. این نوع شوره با خارش خفیف پوست سر همراه است.

باید به این مورد توجه داشته باشید که گاهی بیماری‌های پوستی خطرناک نیز می‌توانند منجر به ایجاد شوره خشک شوند. پس بهتر است تا در صورتی که شوره موی سر شما برای مدت زمان طولانی ادامه پیدا کرد، در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید.

شوره خشک موهای سر
شوره خشک موهای سر

شوره چرب

در زیر پوست تعداد زیادی غده چربی وجود دارد. زمانی که غده‌های چربی موجود در زیر پوست سر، چربی بیش از اندازه ترشح کنند، پوست سر و موها چرب خواهند شد و این احتمال وجود دارد که فرد به شوره چرب مبتلا شود.

شوره چرب از شوره خشک بزرگتر و رنگ آن نیز کمی زرد است. معمولاً افرادی که دارای شوره چرب هستند، زمانی که پوست سر خود را لمس می‌کنند، چربی پوست و موهای خود را کاملا احساس می‌کنند.

ممکن است در مواردی که شوره چرب بسیار شدید باشد، فرد به بیماری اگزمای سبورئیک مبتلا شود. معمولا این بیماری خارش بسیار شدیدی در ناحیه پوست سر ایجاد می‌کند و گاهی نیز ممکن است بر اثر خارش‌های شدید، پوست سر نیز زخم شود.

درمان شوره سر

به طور کلی گفته می‌شود که این مشکل به دلایل مختلفی از جمله مشکلات هورمونی ایجاد می‌شود، اما با رعایت برخی از موارد می‌توان تا حد زیادی آن را کاهش داد و یا حتی به طور کامل درمان کرد.

اگر شما نیز از داشتن شوره سر رنج می‌برید، به موارد زیر توجه داشته باشید:

استفاده از مواد شوینده مناسب

نخستین موردی که می‌تواند منجر به کاهش شوره شود، استفاده از مواد شوینده و لوسیون‌های مناسب است. توصیه می‌شود افراد با مراجعه به یک پزشک متخصص و انجام بررسی‌های دقیق، اقدام به تهیه شامپو و لوسیون مناسب برای موهای خود کنند.

شانه کردن منظم موها

یکی دیگر از راهکارهای بسیار ساده اما موثر برای درمان شوره سر، شانه کردن منظم موها است. شانه کردن موها باعث هوا‌ رسانی به ریشه مو و پوست سر می‌شود، در نتیجه ممکن است که با گذشت زمان پوسته‌های موجود بر روی پوست سر و موها کاهش پیدا کنند. همچنین شانه کردن موها باعث می‌شود تا درصد زیادی از شوره موها از ساقه مو جدا شوند و به نوعی پوست سر پاکسازی شود.

کاهش استرس

در برخی از موارد دیده می‌شود که علت ایجاد شوره سر، مشکلات اعصاب و استرس است. توصیه می‌شود در صورتی که استرس در شما منجر به ایجاد شوره مو شده، با مراجعه به پزشک اقدام به درمان ریشه‌های استرس خود کنید. دقت داشته باشید زمانی که استرس شما کاهش پیدا کند، این مشکل نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

بیماری های قارچی و ایجاد شوره سر

یکی از عوامل ایجاد شوره سر، بیماری‌های قارچی هستند که البته این روزها بسیار کم دیده می‌شود، اما در بسیاری از مناطق دنیا و ایران که بهداشت فردی به طور کامل رعایت نمی‌شود، بیماری‌های قارچی پوست سر نیز رایج است.

متاسفانه بیماری‌های قارچی پوست سر می‌توانند منجر به ایجاد شوره سر از نوع پیشرفته شوند که معمولا درمان آن نیز کمی دشوار خواهد بود.

آیا شوره سر یک بیماری واگیردار است؟

شوره سر یکی از بیماری‌های رایج است که بر اثر عوامل مختلفی ایجاد می‌شود، اما گاهی نیز ممکن است با توجه به نوع شوره، این بیماری واگیردار باشد. به عنوان مثال زمانی که شوره سر به دلیل ابتلا به بیماری‌های قارچی ایجاد شده باشد، این احتمال وجود دارد که سایر اعضای خانواده نیز به شوره سر از نوع قارچی مبتلا شوند. در کل خیلی واکیردار نیست

سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز
[تعداد امتیازها 3 عدد و میانگین امتیازها 5]
دکتر سعید پارسیان فر وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *